Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Gedrenkt in een ‘jerk’ – een Jamaicaans kruidenmengsel van hete chilipeper, aromatische piment en tijm, worden lapjes varkensfilet extra mals en smakelijk. Serveren met partjes sappige, gegrilde ananas en maïskolven, en een stuk geroosterd stokbrood.


Ingrediënten:

  • 4 varkensfiletlapjes, vetrandjes verwijderd
  • 4 maïskolven
  • 15 g zachte boter
  • 1 rijpe ananas
  • 2 eetl. vloeibare honing

Bereidingswijze:

1Alle ingrediënten voor het specerijenmengsel in een vijzel fijnmalen of in een keukenmachine tot een gladde puree pureren. De filetlapjes aan beide kanten dun met het mengsel insmeren en vervolgens enkellaags in een ondiepe, glazen ovenschaal leggen. Afgedekt 1-24 uur in de koelkast laten marineren.

2De grill op de hoogste stand voorverwarmen. Bladeren en draden van de maïskolven verwijderen en de uiteinden bijsnijden. De kolven dwars doormidden snijden, in een pan kokend water leggen, opnieuw aan de kook brengen en 10-12 minuten laten koken. Afgieten en goed laten uitlekken. Een dun laagje boter erover smeren.

3Intussen blad en onderkant van de ananas snijden. De vrucht dik schillen en de donkere oogjes verwijderen. Snijd de ananas in 8 parten en snijd uit elk part de harde kroon weg. Smeer de parten vervolgens in met honing.

4Een bakplaat in de oven schuiven en daarboven een rooster met de varkensfilet schuiven. Grill het vlees 3-4 minuten tot het kruidenlaagje een goudbruin korstje vormt. Keer het vlees en grill ze nogmaals 3-4 minuten. Uit de oven nemen en warmhouden.

5Leg de stukken ananas en mäis 4-5 minuten onder de grill tot ze lichte schroeiplekjes vertonen. Tijdens het grillen regelmatig keren. Direct serveren met de filetlapjes en geef er voldoende servetten bij voor de vette vingers.

Opbrengst:

4 broodjes