Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
60 min.

Een lekkere, warme bananen pudding met warme karamelsaus. Ik vraag altijd rond voor nieuwe recepten – dit was er een van mijn oma die dacht dat ik deze wel verdiende. Hij staat ondersteboven wanneer hij uit de oven komt. Hij is heerlijk geserveerd met room of vla.


Ingrediënten:

  • 60 gr boter
  • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tot 3 bananen

Bereidingswijze:

1Om de toffee te maken: Smelt de boter in een steelpan. Voeg donkerbruine basterdsuiker toe. Roer tot het borrelt en goed gemengd is. Giet het mengsel over de bodem van een ronde taartvorm. Snijd de bananen door de lengte en leg deze op het karamel mengsel.

2Voor de sponscake: meng de boter en suiker en vanille en voeg de losgeklopte eieren een voor een toe. Roer de gezeefde bloem afwisselend met de melk erdoor, samen met een snufje zout.

3Verspreid de sponscake over de bananen. Bak 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ° C / gasoven stand 4. Test met een spies op gaarheid. Laat iets afkoelen, keer dan om op een serveerschaal. Serveer met ijs of vla.

Opbrengst:

8 broodjes