Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
110 min.
Klaar in:
125 min.

Deze voedzame klassieker, geïnspireerd op een stoofschotel uit de Belgische keuken, is rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels maar levert slechts weinig vet. Goed voor het hart dus, maar toch bijzonder lekker van smaak!


Ingrediënten:

  • 450 g kalfspoelet
  • ¾ theel. zout
  • ¼ theel. zwarte peper
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 2 portobellopaddestoelen, zonder de steeltjes, hoeden in stukken van 2½ cm
  • 8 grote sjalotten (of 1 grote ui), fijngesneden

Bereidingswijze:

1Dep de blokjes vlees droog. Bestrooi ze met ¼ theel. zout en de peper.

2Verhit de olie in een grote (braad)pan op hoog vuur. Braad hierin een deel van de blokjes vlees in 3 tot 4 min. rondom goudbruin en schep ze uit de pan. Braad de rest van de vleesblokjes op dezelfde manier goudbruin.

3Draai het vuur iets lager. Bak in dezelfde pan de paddestoelen en sjalotten 5 min. tot ze iets kleuren. Strooi de bloem erover en schep deze om. Voeg het vlees, bier, de azijn, tijm en de rest van het zout toe. Breng alles aan de kook. Voeg de wortelen toe. Laat de stoofschotel afgedekt circa 1¼ uur stoven, of tot het vlees gaar is.

4Schep het vlees, de wortelen en paddestoelen in een dekschaal. Kook het stoofvocht op hoog vuur in tot circa 3 dl en schenk deze saus over de stoofschotel.

Opbrengst:

4 broodjes