Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Gember, kerriepoeder, pittige chilivlokken en gemalen piment geven deze curry een heerlijke smaak, maar leveren bovendien krachtige bio-actieve stoffen die de gezondheid bevorderen. Ook de paprika’s en bosuitjes dragen met vitamine C, B6 en foliumzuur bij aan de gezondheid.


Ingrediënten:

  • 2 theel. olijfolie
  • 6 dunne bosuitjes, fijngesneden
  • 1 gele paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
  • 1½ cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 2½ theel. kerriepoeder
  • ¼-½ theel. chilivlokken
  • ¼ theel. gemalen piment
  • 2 eetl. sojasaus

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een pan op matig vuur en bak bosuitjes, paprika en gember 5 min. Voeg het kerriepoeder, de chilivlokken en het piment toe en bak de groenten nog 2 min. Voeg de sojasaus, de suiker, het zout, de kokosmelk en tomaten toe. Laat de saus onafgedekt 15 min. pruttelen.

2Voeg de heilbot en garnalen toe en laat ze onafgedekt 5 tot 8 min. pruttelen tot ze gaar zijn. Schep de koriander en het limoensap erdoor.

Opbrengst:

4 broodjes