Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
15 min.

Altijd lekker en bovendien heel gezond, deze combinatie van groene groenten; ze bevatten veel voedingsstoffen die niet alleen aandoeningen bij het ongeboren kind, maar ook ouderdomskwalen kunnen helpen voorkomen.


Ingrediënten:

  • 500 g groene asperges, bijgesneden, onderste helft van de stengels geschild
  • 120 g peultjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • ¼ theel. zout

Bereidingswijze:

1Snijd de aspergestengels schuin in stukjes van 2 tot 3 cm (de punten mogen wat langer zijn). Verwijder de steeltjes van de peultjes.

2Verhit de olie in een wok of grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Roerbak hierin de asperges, peultjes en bosuitjes met het zout en de peper 2 tot 3 min. Voeg knoflook, citroensliertjes en peterselie toe. Roerbak de groenten nog 1 min. Serveer ze direct.

Opbrengst:

6 broodjes