Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
65 min.
Klaar in:
75 min.

Deze mild gekruide mix van noten, pompoen- en zonnebloempitten, gedroogde cranberry’s en sultana’s is heerlijk als gezonde snack of bij een drankje. Ook kinderen zijn er dol op. Met de soorten noten en fruit kan naar ieders wens worden gevarieerd.


Ingrediënten:

  • 1 tl kardemompeulen
  • stukje kaneelstok van 2,5 cm
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 tl fijngehakte verse gemberwortel
  • 1 eiwit van een groot ei

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 130 °C. Kneus de kardemompeulen licht met een vijzel en stamper, of met de platte kant van een groot mes, en verwijder de vliesjes. Doe de zaadjes in een pepermolen of vijzel, samen met het kaneelstokje, de kruidnagels, peperkorrels, komijn- en korianderzaadjes en maak er een fijn poeder van.

2Meng de kruiden in een grote kom met gember, eiwit en havermout. Voeg amandelen, pecannoten, paranoten, pompoen- en zonnebloempitten toe en meng door elkaar, zodat alles egaal wordt bedekt met de kruiden.

3Verdeel de noten, zaden en pitten gelijkmatig over een bakplaat. Bak ze ongeveer 1 uur, schep af en toe om, totdat ze lichtbruin en krokant zijn. Neem ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.

4Doe alles in een kom. Meng de sultana’s en cranberry’s erdoor. De mix is klaar om te serveren; u kunt hem ook (maximaal 2 weken) bewaren in een luchtdichte doos.

Opbrengst:

16 broodjes