Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

Mijn moeder maakt dit recept al zo lang ik me kan herinneren. Ik ga binnenkort weer op bezoek en ze heeft beloofd de spiesjes weer speciaal voor mij te maken. Ik kan niet wachten! Eigenlijk worden shish kababs met lamsvlees gemaakt, maar ons familierecept gebruikt rundvlees; vandaar de titel, rundvlees shish kebabs.


Ingrediënten:

  • 80 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 120 ml sojasaus
  • 60 ml citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1Meng de plantaardige olie, sojasaus, citroensap, mosterd, worcestersaus, knoflook, zwarte peper en zout samen in een kom, en giet het in een afsluitbare plastic zak. Voeg het vlees toe, zorg dat de marinade het vlees bereikt, knijp overtollig lucht uit de zak, en sluit de zak. Laat minstens 8 uur of een hele nacht in de koelkast marineren.

2Voeg de champignons toe aan de plastic zak, marineer de champignons door voorzichtig te schudden, knijp overtollig lucht uit de zak, en sluit de zak. Laat nogmaals 8 uur in de koelkast marineren.

3Verwarm de buitengrill voor op een hoge stand, en doe een beetje olie op het rooster.

4Verwijder het vlees en de champignons uit de marinade, en schud even om de overtollige vloeistof te verwijderen (maar bewaar de marinade!). Giet de marinade in een steelpannetje en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag, en laat gedurende 10 minuten sudderen. Reserveer dit mengsel om het vlees straks mee te bedruipen.

5Pak de spiesen, en rijg stukjes groene paprika, rundvlees, rode paprika, champignons en ui op de metalen spiesen. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.

6Grill de spiesjes op de voorverwarmde grill, draai ze vaak en borstel ze royaal met de marinade tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn en het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 15 minuten.

Opbrengst:

4 broodjes