Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Nu de belangstelling voor de oosterse keuken toeneemt, zijn er in supermarkten verschillende soorten mie verkrijgbaar. Voor dit lunchgerecht wordt soba gebruikt, Japanse mie van boekweitmeel, die wordt gekookt in een bouillon met sojasaus, gember en een lekkere groentemix.


Ingrediënten:

  • 150 g soba (Japanse mie)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el fijngeraspte verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika zonder de zaden en in dunne reepjes gesneden
  • 100 g babymaïskolfjes, diagonaal doorgesneden
  • 100 g shii-take, in plakjes gesneden

Bereidingswijze:

1Breng een grote pan met water aan de kook en kook de mie hierin in circa 5 minuten gaar. Giet goed af.

2Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Bak hierin gember en knoflook, onder regelmatig roeren, ongeveer 1 minuut. Voeg paprika, maïs en shii-take toe en bak ze onder regelmatig roeren circa 3 minuten, totdat de groenten zacht zijn.

3Giet de bouillon erbij en voeg sojasaus en sherry toe. Breng dit aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Roer lente-ui, waterkers, taugé en tofu erdoor en bak dit ongeveer 1 minuut mee, totdat de taugé wat zachter geworden is.

4Verdeel de mie over 4 grote kommen. Schep de groenten en soep erbij en serveer meteen.

Opbrengst:

4 broodjes