Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
100 min.

Dankzij de vitamine C uit de paprika’s kan het ijzer uit de spinazie beter worden opgenomen door het lichaam. Het foliumzuur uit de paprika en prei bevordert de aanmaak van rode bloedcellen.


Ingrediënten:

  • 1 eetl. + 2 theel. olijfolie
  • 2 preien, in ringetjes, goed afgespoeld
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 600 g spinazie, zonder de harde steeltjes
  • 2½ dl volle melk
  • 2 rode paprika’s, zonder de zaadjes, in ruitjes van 1 cm

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een terrinevorm van 22 × 12 cm in met 1 theel. olie. Bekleed de bodem met een velletje bakpapier en vet dit eveneens in met 1 theel. olie.

2Verhit 1 eetl. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de prei en knoflook 7 min. Schep ze in een grote kom.

3Laat de gewassen spinazie met aanhangend water afgedekt 2 min. slinken in een grote pan op matig tot laag vuur. Voeg de spinazie toe aan de prei.

4Pureer in een keukenmachine het prei-spinaziemengsel met 4 eetl. melk tot een glad mengsel. Schep dit in de kom en roer er paprika’s, zout, kerriepoeder, peper en kaas door.

5Roer in een kom de eieren los met de rest van de melk. Schep dit door het groentemengsel. Schep het groente-eimengsel in de geprepareerde terrinevorm. Plaats deze vorm in een braadslee en schenk hierin een bodempje kokendheet water van circa 5 cm.

6Plaats de braadslee in de oven en bak de terrine 1 uur. Neem dan de vorm uit de braadslee en laat hem volledig afkoelen. Plaats hem in de koelkast.

7Stort de terrine vlak voor het serveren op een schaal en verwijder het bakpapier.

Opbrengst:

12 broodjes