Voorbereiding:
55 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
80 min.

Geroosterde groenten smaken heerlijk bij dikke pasta en een pittige saus. Serveer deze salade als een lichte lunch of als bijgerecht bij geroosterd gevogelte of ander vlees. De hoeveelheden volstaan dan voor 6 tot 8 personen.


Ingrediënten:

  • 200 g rigatoni
  • 1 grote rode paprika, zaadlijst verwijderd en gehalveerd
  • 125 g tomaten, in partjes gesneden
  • 1 aubergine, schoongemaakt en in de lengte in plakken gesneden
  • 2 el balsamico of citroensap
  • 3 el extra vergine olijfolie

Bereidingswijze:

1Kook de rigatoni in 10-12 minuten in kokend water al dente, of volg de instructies op de verpakking. Laat uitlekken, spoel onder koud stromend water en laat opnieuw uitlekken. Zet opzij om af te koelen.

2Verwarm de grill voor. Leg de paprikahelften met de schil naar boven 5-10 minuten onder de grill tot de schil zwart is. Doe de paprika in een plastic zak en laat ze een beetje afkoelen.

3Rooster de tomaten en de aubergine circa 5 minuten tot ze licht aanbranden. Draai de groenten om, zodat ze gelijkmatig garen en haal de stukken die al gaar zijn, weg. Doe de partjes tomaat in een grote kom. Leg de plakken aubergine opzij op een bord en laat langzaam afkoelen.

4Snijd de plakken aubergine in reepjes van 2,5 cm en voeg ze toe aan de tomaten. Schil de paprika’s en snijd ze in reepjes van 2,5 cm. Voeg ze dan toe aan de tomaten. Voeg ook de pasta toe.

5Meng in een kleine kom balsamico of citroensap met olijfolie, basilicum, kappertjes, knoflook, als u die gebruikt, en Parmezaanse kaas. Meng de dressing met de salade. Breng op smaak. Laat de salade circa 30 minuten marineren, zodat de smaken mengen voor het serveren.

Opbrengst:

4 broodjes