Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
480 min.
Klaar in:
490 min.

Een heerlijk malse stoofschotel waar het water van in de mond loopt. Lekker vol van smaak en met een heerlijke jus met wortel, selderie en ui. Lekker met gekookte rijst of couscous. Mijn gezin kon er niet genoeg van krijgen en er werd om de restjes gevochten om de volgende dag bij de lunch te eten. Een groot succes!


Ingrediënten:

  • 4 eetlepels witte bloem
  • zout en peper
  • 6 dikke plakken kalfsschenkel
  • 30 gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 grote wortels, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Schep het vlees door de gekruide bloem. In een koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten en hierin het vlees lichtbruin schroeien.

2Leg de gesneden groenten op de bodem van de slow cooker en leg het vlees er bovenop. De blikjes tomaat en de bouillon over het vlees uitgieten. Laurierblad en oregano toevoegen. Als u droge oregano gebruikt deze toevoegen 1 uur voor einde kooktijd.

3Gedurende 8 uur op de lage stand garen of 4 uur op de hoge stand en vervolgens een paar uur op de lage stand.

Opbrengst:

6 broodjes