Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
22 min.
Klaar in:
32 min.

Aardappelen, tomaat en paprika voorzien deze omelet van een flinke dosis vitamine C.


Ingrediënten:

  • 3 theel. olijfolie
  • 1 ui, kleingesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 kleine groene paprika, zonder de zaadjes, kleingesneden
  • 1 kleine tomaat, zonder de zaadjes, kleingesneden

Bereidingswijze:

1Verhit 2 theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 5 min. Voeg de groene paprika en de tomaat toe en bak alles 2 min. Voeg de rode paprika, aardappelen en het zout toe. Laat de groenten afgedekt 10 min. zachtjes pruttelen onder af en toe omscheppen. Voeg er zo nodig een scheutje water aan toe.

2Schep de groenten uit de pan, veeg deze schoon en verhit er nog 1 theel. olie in. Voeg de eieren toe en bak ze circa 1 min., zonder te roeren, tot de omelet aan de rand begint te stollen. Til met een spatel de rand op en laat de eieren eronder vloeien. Bak de omelet nog 2 tot 3 min., tot het midden gestold is. Laat hem op een bord glijden.

Opbrengst:

4 broodjes