Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
100 min.

Lekkere vegetarische lasagne.


Ingrediënten:

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 600 ml hete melk
  • 175 gr gorgonzola, of andere blauwschimmelkaas
  • snufje nootmuskaat
  • 12 lasagnebladen (die je niet meer hoeft te koken)

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor tot 180 graden C. Ovenschaal invetten.

2Voor de Béchamelsaus: smelt de boter in een pan. Voeg de bloem bij en roer dit voortdurend om en laat wat aanbakken. Geleidelijk de melk erbij gieten onder voortdurend roeren en het geheel laten koken. Pan van het vuur nemen en de gorgonzola door de saus smelten. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.

3Snijd de knoflook en spinazie in kleinere stukken en bak dit in een grote pan aan tot de groente geslonken is. Giet af en laat afkoelen. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

4Een derde van het spinazie-bieslookmengsel onder in de ovenschaal leggen, een derde van de saus daar overheen gieten en met een laag lasagnebladen bedekken (niet overlappend). Deze stappen herhalen, tot alle ingredienten op zijn. Eindig met een laagje saus.

5Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas en dek af met aluminiumfolie. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken, dan het aluminiumfolie eraf halen en nogmaals 10 minuten bakken. Laat de lasagne 10 minuten staan alvorens aan te snijden.

Opbrengst:

6 broodjes