Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

In dit eenvoudige maar elegante recept, zijn kipfilets bedekt met een korst van pecannoten, en geserveerd met een boterachtige Bourbon saus. Een hoofdgerecht dat de show steelt!


Ingrediënten:

  • 60 gr fijngehakte pecannoten
  • 60 gr paneermeel
  • 8 kipfilets
  • 4 eetlepels geklaarde boter, gesmolten
  • 4 eetlepels Franse mosterd
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze:

1Meng de pecannoten, paneermeel en 2 eetlepels geklaarde boter. Spreid het mengsel uit op een bord. Druk de kipfilets in het mengsel aan beide zijden. Verhit de resterende 2 eetlepels geklaarde boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kipfilets bedekt met het mengsel in de pan, en bak ze aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en het vlees gaar is, ongeveer 10 minuten per kant.

2In een kleine steelpan, meng je de Franse mosterd, donkerbruine zachte suiker, bourbon, sojasaus en worcestersaus tot een gladde massa. Breng aan de kook op middellaag vuur, haal vervolgens van het vuur en klop er de 175 gr ongezouten boter stukje bij beetje in. Zet niet meer op het vuur.

3Leg de kipfilets op een grote serveerschaal. Giet de saus over de kip en bestrooi met lente-ui om te serveren.

Opbrengst:

8 broodjes