Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
45 min.

Dit hartige gerecht is makkelijk te maken, smaakt heerlijk en zit vol met eiwitten. Linzen, eieren en kaas worden gegrild samen met een romige Bechamelsaus.


Ingrediënten:

  • 500 ml gezouten water
  • 1 liter melk
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 gr boter
  • 100 gr witte bloem

Bereidingswijze:

1Maak de Bechamelsaus: Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de bloem en maïzena toe. Roer snel tot een gladde massa ontstaat. Voeg de koude melk in een keer toe en kook op laag vuur, onder voortdurend roeren, totdat het dik wordt. Als je ziet dat er klonten in de saus ontstaan, gebruik dan een garde om ze glad te strijken. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

2Spoel de linzen af en verwijder eventuele rotzooi. Doe de linzen in een snelkookpan. Voeg wat zout toe, sluit de pan en kook op laag vuur 20 minuten vanaf dat het begint te fluiten. Haal de druk eraf voordat je de pan opent.

3Verwarm de grill van de oven voor. Vet een grote ovenschaal in. Meng de linzen en de witte saus en giet het mengsel in de bakvorm. Duw de gehalveerde eieren in de linzen, zodat ze bedekt zijn. Bestrooi met geraspte kaas en grill een paar minuten of tot de bovenkant goudbruin is.

Opbrengst:

8 broodjes