Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
50 min.

Dit is mijn favoriete vegetarische versie van empanadas. Prei wordt fijngesneden en gebakken met champignons en er wordt nog geraspte kaas aan toegevoegd voor de perfecte smaak. Het geheim waardoor de kaas niet uit de empanadas lekt is om 1 theelepel bloem door de vulling te mengen.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel boter
  • 2 stengels prei, fijngesneden
  • 200 gr champignons, dungesneden
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 theelepel bloem
  • 300 gr geraspte jong belegen kaas
  • 12 empanada deegcirkels
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en vet deze in.

2Smelt de boter in een koekenpan op medium vuur. Roerbak de prei 5 minuten, tot het zacht is. Voeg de champignons toe en roerbak nog eens 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en roer af en toe door. Voeg de bloem toe en meng door. De vulling ziet er wat plakkerig uit. Haal van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Laat een paar minuten staan.

3Leg de deegcirkels op een plat oppervlak. Maak de randjes iets vochtig met warm water. Schep 1 grote lepel vulling in het midden, vouw het deeg dubbel en druk de randjes samen met een vork. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei.

Opbrengst:

12 broodjes