Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
32 min.

Dit was mijn eerste recept voor hartige scones en ik ben er dol op sinds mijn moeder me ze leerde bakken. Ik maak ze zelf een beetje kleiner, maar u kunt een grotere deegsnijder gebruiken en de baktijd aanpassen.


Ingrediënten:

  • 30 gr boter
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 50 gr verse Parmezaanse kaas, geraspt
  • 125 ml melk
  • 125 ml water
  • 1/4 theelepel gemalen cayennepeper

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een grote bakplaat licht invetten.

2In een kleine sauspan op een laag vuur de boter smelten. In een grote kom bloem, zout en kaas mengen. Maak een holletje in het midden van het meelmengsel en voeg daaraan boter, melk en water toe. Voorzichtig roeren om te mengen. Kleine beetjes water tegelijk toevoegen tot het deeg pakt.

3Op een licht bebloemd oppervlak tot een glad deeg kneden en tot een dikte van 2 cm uitrollen. Het deeg snijden met een bebloemd deeg- of sconemes (3 cm). Verdeel de rondjes over de bakplaat en bestrooi ze licht met cayennepeper.

410-12 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Behandel de scones voorzichtig totdat ze volledig afgekoeld zijn.

Opbrengst:

12 broodjes