Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
90 min.

Fruitige schuimtaart met frambozen. Prachtig als verjaardagstaart. Wat is meringue toch lekker!


Ingrediënten:

  • boter om mee in te vetten
  • 4 eieren
  • zout
  • 250 gr suiker
  • 100 gr + 1 eetlepel kokos (apart te verwerken)
  • 75 ml chocoladesaus

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor (elektrisch 175 °C/hete lucht 150 °C /gas stand 2).

2Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm in doorsnede met bakpapier. Vet de randen in. Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker volledig opgelost is. Roer 100 g geraspte kokos en de chocoladesaus door het beslag. Verdeel over de vorm.

3Bak de schuimbodem ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hem afkoelen.

4Rooster 1 eetlepel geraspte kokos lichtjes in een pan zonder vet en laat het afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg geleidelijk de slagroomverstevigers en de vanillesuiker toe. Bestrijk de bodem met de room. Was de frambozen en dep ze met keukenpapier droog. Garneer de taart met frambozen, geroosterde kokos en wat poedersuiker. Serveer deze taart als toetje met een glaasje dessertwijn.

Opbrengst:

1 broodjes