Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
40 min.

Deze Zweedse gemberkoekjes zijn een traditionele kersttraktatie. Heerlijk subtiel van smaak.


Ingrediënten:

  • 250g boter
  • 300 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel rietsuikerstroop
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels sinaasappelrasp

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten met bakpapier beleggen.

2In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. Ei, rietsuikerstroop, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erdoor roeren. Bloem, baksoda, kaneel, gember en gemalen kruidnagel in een kom zeven en het geheel tot een goed gemengd deeg roeren.

3Het deeg uitrollen tot een dikte van 0,25 cm en met koekstekers in de gewenste vorm snijden. Op de bakplaat leggen en 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken, vervolgens op een rooster laten afkoelen.

Opbrengst:

36 broodjes