Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
165 min.

Kipfilet gemarineerd in een tandoori-marinade met een frisse komkommer-yoghurtsaus. Serveer met rijst.


Ingrediënten:

  • 3 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
  • ½ theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • ½ theel. gemalen kaneel
  • ½ theel. chilipoeder
  • ½ theel. peper

Bereidingswijze:

1Vermeng in een ondiepe schaal de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het korianderzaad, de kaneel, het chilipoeder, de peper en een snufje zout. Roer er 2½ dl yoghurt door. Kerf de kipfilets hier en daar die in met een scherp mesje. Leg ze in het yoghurtmengsel en laat ze afgedekt minstens 2 uur (of een hele nacht) marineren in de koelkast. Keer ze tussentijds regelmatig.

2Verwarm de oven voor op 270 °C. Neem de kipfilets uit de marinade en leg ze in een ondiepe ovenschaal. De rest van de marinade hebt u niet meer nodig. Plaats de schaal 20 minuten in de oven, of tot de kipfilets gaar maar nog wel sappig zijn.

3Vermeng intussen in een middelgrote kom de ui, komkommer, verse koriander en de resterende 2½ dl yoghurt. Serveer deze saus bij de kip.

Opbrengst:

4 broodjes