Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
135 min.

Gemakkelijke, smakelijke gebakken rijst wordt gebruikt als de basis voor dit heerlijke kipgerecht. Gebraden kip wordt bovenop de rijst gelegd, en de hele boel wordt bedekt met een zoete mangosaus. Elke gebakken rijst is hier geschikt voor, zelfs rijst overgebleven uit een afhaalrestaurant. De eenvoudigste manier om dit gerecht te bereiden is met gekookte kip uit de supermarkt, of om restjes te gebruiken.


Ingrediënten:

  • 1 gebraden kip
  • plantaardige of arachideolie
  • 185 gr jasmijnrijst
  • 500 ml kokend water
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1Braad de kip tot hij gaar is (voorgekookte kip uit de supermarkt is een gemakkelijke vervanging).

2Om de rijst te koken: Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan op hoog vuur. Voeg de rijst toe zodra de olie heet is. Roer de rijst tot de korrels wit worden. Voeg het kokende water toe (het zal spetteren), zet het deksel op de pan, en draai het vuur laag. Laat 20 minuten sudderen. Controleer of er kleine gaatjes verschijnen op de bovenkant van de rijst, dit geeft aan dat het klaar is. Haal van het vuur en laat 5 minuten staan ​​met de deksel erop.

3Om de gebakken rijst te maken: Breek een ei in een kopje en voeg zwarte peper toe. Meng goed. Verhit een kleine koekenpan op hoog vuur en giet het ei erin om een kleine omelet te maken. Bak 1 minuut aan iedere zijde en laat dan afkoelen. Eenmaal afgekoeld rol je de omelet op en snijd je hem horizontaal om reepjes te maken.

4Verhit 2 eetlepels olie op een hoog vuur in een grote, diepe koekenpan. Eenmaal warm voeg je het gehakte spek en lente-uitjes toe en roer tot het gaat geuren (circa 2 minuten). Voeg de omelet reepjes toe en roerbak nog een minuut.

5Voeg de gekookte rijst toe en meng goed. Voeg 1 eetlepel lichte sojasaus toe en kruid met peper. Zet aan de kant.

6Doe de inhoud van het blik mango in een kleine koekenpan op hoog vuur. Breng aan de kook en de voeg kippenbouillon of het kookvocht toe. Als de mango’s zachter worden, snijd je ze in de pan tot kleinere stukken en kook je ze tot de gewenste consistentie. Haal van het vuur.

7Voor de kip: Snijd de kippenborsten. De poten en vleugels kun je intact laten.

8Doe de gebakken rijst op de bord. Leg er wat stukken kip op, en giet er dan wat mangosaus over.

Opbrengst:

4 broodjes