Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
60 min.

Deze zomerse salade is geweldig voor picknicks, want er zit veel in: pasta, eieren, kip, komkommer, radijs, rode ui en lente-ui. Zoals je ziet is het een mooie kleurrijke pastasalade. Je eet deze salade koud.


Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 450 gr pasta
  • 6 kleine kipfilets
  • 1 komkommer, in stukjes
  • 2 wortels, geschild en in stukjes

Bereidingswijze:

1Kook de eieren hard in een steelpannetje op hoog vuur. Haal het pannetje, zodra het water kookt, van het vuur en laat de eieren 15 minuten in het hete water staan. Giet het hete water af en koel de eieren af onder koud stromend water. Pel ze als ze afgekoeld zijn.

2Vul een grote pan met lichtgezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water weer terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel, roer af en toe, en kook beetgaar in ongeveer 12 minuten. Giet af, laat goed uitlekken en spoel af met koud water.

3Pocheer de kip in een kleine hoeveelheid water in een pan op middelmatig vuur. De kip is gaar als deze niet meer roze van binnen is. Haal de kip uit de pan en zet opzij om af te koelen.

4Snijd de kip in stukjes. Snijd de eieren in plakjes of stukjes. Meng de gekookte pasta, kip, eieren, komkommer, radijs, wortel, lente-ui en rode ui in een slakom en giet er de dressing over. Schep voorzichtig om en zet minstens 1 uur in de koelkast, of tot de salade koud is geworden.

5Schik wat fijngesneden sla op elk bord en serveer daarop de pastasalade met kip.

Opbrengst:

6 broodjes