Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Voor mij is de ideale Yorkshire pudding krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Dit recept maakt genoeg beslag voor een medium formaat (28 x 18 cm)-bakblik, meestal genoeg voor 4 personen. Als je het met rosbief serveert, moet je het wel zodanig ‘timen’ dat alles tegelijkertijd klaar is.


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels plantaardige olie of reuzel
  • 100 gr bloem
  • mespuntje zout
  • 1 medium ei
  • 280 ml melk

Bereidingswijze:

1Mogelijk ben je al vlees aan het braden in de oven, maar je moet de temperatuur op 220 graden C / gasoven stand 7 zetten om de Yorkshire pudding te bakken. Giet de olie of reuzel in de braadslee en laat dit 10 of 15 minuten warmen.

2Meng de bloem en het zout in een kom of grote maatbeker. Voeg de eieren en melk toe; Meng tot het glad is.

3Verwijder de braadslee met het vet en giet dit in het beslag. Bak voor 15 tot 20 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is. Serveer onmiddellijk met rosbief en jus.

Opbrengst:

4 broodjes