Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
05 min.
Klaar in:
20 min.

Lekkere Mexicaanse enchilada’s, zowel op een warme zomerse avond lekker, maar ook op een koude winteravond. Je kunt er alle kanten mee op.


Ingrediënten:

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 eetlepel jalapeño, in reepjes
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gr spekreepjes

Bereidingswijze:

1Pureer de tomatenblokjes en jalapeñoreepjes in de keukenmachine. Pel de ui en snipper hem. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek zachtjes uit. Schep het spek op een bordje.

2Fruit de ui ongeveer 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatensaus toe en kook 5 minuten op een hoog vuur. Laat het vervolgens 15 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Schenk de saus in een diep bord.

3Snijd de kip in dunne reepjes, verkruimel de geitenkaas en hak de koriander grof. Bak vervolgens de tortilla’s in een droge koekenpan om en om. Haal de gebakken tortilla’s door de tomatensaus, verdeel er wat kip en spek over en rol ze op. Leg de enchilada’s in een ovenschaal en schenk de rest van de saus erover.

4Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Smeer de zure room uit over de enchilada’s en strooi de geitenkaas erover. Schuif de enchilada’s ongeveer 4 minuten onder de hete grill.

5Strooi als laatste de koriander erover. Serveer warm en met een gemengde salade.

Opbrengst:

4 broodjes