Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
45 min.

Absoluut de lekkerste en eenvoudigste recept voor chocoladecake. Hij is nog lekkerder met een glazuur van chocolade en roomkaas.


Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 400 gr basterdsuiker
  • 75 gr cacaopoeder
  • 2 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet een bakvorm (23×33 cm) in en bestuif licht met bloem.

2Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacao, baksoda, bakpoeder en zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de eieren, koffie, melk, olie en azijn. Meng alles goed door elkaar, het beslag zal vloeibaar zijn. Giet het beslag in de bakvorm.

3Bak de cake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je een prikker in het midden van de cake steekt en deze er droog weer uitkomt. Laat de cake in de vorm afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt en serveert.

Opbrengst:

12 broodjes