Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Dit is de lekkerste ‘cobbler’ van de wereld. Serveer warm met ijs of slagroom. Je kunt ook andere bessen gebruiken voor dit recept. Ik heb zelfs een keer een cobbler gemaakt met vier soorten: frambozen, bramen, aardbeien en bosbessen…. YUMMY!


Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 115 gram boter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels ijswater
  • 600 gram bramen

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 graden C.

2Klop 100 gram bloem met het zout in een mengkom. Meng de zachte boter erdoor tot het mengsel lijkt op maïzena. Roer het ijswater erdoor tot er een deeg ontstaat. Zet in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.

3Doe de bramen in een kom en bestrooi met 250 gram suiker en 40 gram bloem. Roer het water erdoor tot het vochtig is en verplaats naar een grote ovenschaal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een halve cm dik en snijd het deeg in reepjes van 1.5 cm. Leg de reepjes in een kruiselings patroon over de bramen. Strooi de blokjes boter over de bovenkant.

4Bak in de voorverwarmde oven tot de bramen zacht zijn en de korst goudbruin is, ongeveer 30 minuten.

Opbrengst:

8 broodjes