Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Deze cakejes zijn gemakkelijk te bereiden en vallen altijd in de smaak bij kinderen. Door ricotta te gebruiken voor het glazuur, wordt het minder zwaar. Glazuur de cakes indien mogelijk pas vlak voor het serveren.


Ingrediënten:

  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 100 g zelfrijzende witte bloem
  • 30 g zelfrijzende volkorenbloem
  • ½ tl bakpoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg papieren vormpjes in een bakplaat met 12 cakevormpjes en een bakplaat met 6 cakevormpjes.

2Doe de boter, de suiker en de eieren in een grote kom. Zeef de witte en de volkorenbloem en het bakpoeder boven de kom en voeg ook eventuele zemelen uit de zeef toe. Voeg de sinaasappelschil toe en meng alles goed met een mixer gedurende 2 minuten tot een zacht en romig mengsel ontstaat.

3Verdeel het mengsel over de papieren vormpjes. Bak de cakes circa 20 minuten of tot ze stevig aanvoelen. Leg ze dan op een rooster om af te koelen. (U kunt de cakejes zonder glazuur tot 2 dagen bewaren in een luchtdichte doos.)

4Voor het glazuur: doe de ricotta in een kom en zeef de poedersuiker erboven. Voeg de sinaasappelschil toe en meng alles goed met een houten lepel.

5Schep op elk cakeje een beetje van het glazuur en garneer met enkele schijfjes gedroogde abrikoos. Serveer zo snel mogelijk na het glazuren.

Opbrengst:

18 broodjes