Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Ik was op zoek naar een originele manier om broccoli te bereiden en besloot dit eens te proberen. De roosjes worden gedrenkt in olijfolie, bestrooid met zeezout, versgemalen zwarte peper en knoflook en vervolgens geroosterd. Een scheutje vers citroensap net voor serveren maakt het gerecht af. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 2 stronken broccoli, in roosjes
  • 2 theelepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel citroensap

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.

2In een grote kom broccoliroosjes vermengen met olijfolie, zeezout, peper en knoflook. De broccoli in een egale laag over een bakplaat verdelen.

3In de voorverwarmde oven roosteren tot de roosjes zacht genoeg zijn om met een vork in de stam te prikken (15-20 minuten). Uit de oven halen en op een serveerschaal scheppen. Voor serveren een royale hoeveelheid citroensap erover sprenkelen voor een verfrissende, scherpe afronding.

Opbrengst:

6 broodjes