Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
25 min.

Frittata’s zijn een snel en eenvoudig alternatief voor een quiche, en gezonder omdat er minder room inzit en je geen deeg nodig hebt. Ik gebruik een zware gietijzeren pan, die altijd voor fantastische resultaten zorgt en het ziet er geweldig uit op de tafel.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 8 plakjes chorizo, in stukjes
  • 6 eetlepels in stukjes gesneden geroosterde rode paprika
  • 5 eieren

Bereidingswijze:

1Verhit de olijfolie in een koekenpan met een doorsnede van ong 20 cm. Voeg de ui toe en bak deze in 5 minuten zacht. Voeg de chorizo ​​en rode paprika toe en bak nog 5 minuten tot de chorizo een beetje knapperig is.

2Verwarm de grill voor.

3Klop de eieren los en roer de peterselie, oregano, zout en peper erdoor. Draai het vuur laag en doe het eiermengsel in de pan. Voeg de helft van de geraspte kaas toe. Roer voorzichtig om de kaas op te nemen. Bak op een laag vuur tot de onderkant en de zijkanten stevig zijn.

4Strooi de resterende geraspte kaas over de bovenkant van de frittata en zet de hele pan onder de grill. Gril een paar minuten, tot de bovenkant een beetje bruin is en het midden stevig is. Let goed op, zodat het niet verbrandt!

Opbrengst:

2 broodjes