Voorbereiding:
10 min.
Klaar in:
10 min.

Deze groene ijsthee zit boordevol smaak. In deze ijsthee zit prik en dat geeft je een goed gevoel in je keel op een warme zomerdag. Wij drinken deze ijsthee erg vaak in onze familie, vooral tijdens feestjes, borrels, en picknicks.


Ingrediënten:

  • 475 ml erg heet water
  • 3 zakjes (totaal 6 gram) groene thee
  • 3 eetlepels witte suiker
  • 475 ml gekoeld koolzuurhoudend water
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 limoen, in partjes gesneden

Bereidingswijze:

1Giet heet water in een glazen kan. Dompel groene theezakjes in het hete water en laat 5 minuten trekken, en gooi daarna de theezakjes weg. Roer de suiker door de thee tot het volledig is opgelost. Koel de drank 35 minuten in de koelkast.

2Giet koolzuurhoudend water en limoensap in de thee. Voeg als laatste de limoenschijfjes toe aan de thee.

Opbrengst:

4 broodjes