Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
28 min.

Een malse, geglaceerde kip in Chinese stijl hoeft geen uren te kosten. U serveert de kip in een snelle en gezonde roerbakschotel met beetgare verse groenten. Rijst of noedels passen hier uitstekend bij.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. hoisinsaus
  • 2 eetl. sherry of wittewijnazijn
  • 2 eetl. donkere sojasaus
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 2 theel. Oosterse sesamolie

Bereidingswijze:

1De grill matig heet voorverwarmen, een vel alumiumfolie op de bakplaat leggen en dit licht met olie invetten. Vermeng in een kommetje hoisinsaus, sherry of azijn, sojasaus, honing en sesamolie. Verdeel de reepjes kip over de grillplaat en bestrijk ze met 2/3 van het glaceermengsel. 3-4 minuten grillen en halverwege de grilltijd keren (de kip moet net gaar zijn; snijd ter controle een reepje doormidden).

2Terwijl de kip gegrild wordt in een wok of grote, zware koekenpan met antiaanbaklaag de zonnebloemolie verhitten. Roerbak hier de broccoli 2 minuten in. Prei toevoegen en 1 minuut roerbakken. Peultjes toevoegen en alle groenten nogmaals 2 minuten roerbakken.

34 eetlepels water door het resterende glaceermengsel roeen en dit samen met de reepjes kip aan de wok toevoegen. Alles regelmatig omscheppend nogmaals 2-3 minuten verwarmen, tot de groenten beetgaar zijn en alles door en door warm is.

Opbrengst:

4 broodjes