Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Een hele gebraden kip ziet er altijd indrukwekkend uit. In dit gerecht wordt de kip in de oven gebraden en geserveerd met krielaardappeltjes.


Ingrediënten:

  • 1 kg niet te kleine krieltjes, in vieren gesneden
  • 3 theel. olijfolie
  • 8 tenen knoflook
  • zout
  • 4 plukjes verse rozemarijn

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 210 ºC. Blancheer de krieltjes 5 minuten in een grote pan met kokend water. Giet ze af.

2Sprenkel intussen de olie in een grote ovenschaal, strooi de gepelde tenen knoflook erin en verhit deze 5 minuten. Voeg de aardappeltjes toe, strooi er wat zout over en plaats ze 15 minuten in de oven; schep af en toe om als ze kleuren. Strooi er de helft van de rozemarijnnaaldjes over.

3Vermeng in een kommetje de oregano, het chilipoeder en wat peper. Wrijf de piepkuikens hiermee in. Plaats ze met de borst naar boven op de aardappeltjes. Braad ze 30 tot 35 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Snijd ze doormidden en serveer met de aardappeltjes, de citroenpartjes en de resterende plukjes rozemarijn.

Opbrengst:

4 broodjes