Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
55 min.

Deze voedzame maaltijdsoep is een echte oppepper. Dankzij het magere rundvlees, de tomaten, paprika, zoete maïskorrels en romige limabonen krijgt de soep een rijke smaak. Als u er warme tortilla’s bij serveert, hebt u een complete maaltijd.


Ingrediënten:

  • 50 g chorizo, in kleine blokjes
  • 450 g magere runderlap, in reepjes van 1 cm breed
  • 800 g kleingesneden tomaten uit blik (2 blikken)
  • 125 g geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt, in dunne reepjes
  • 400 g limabonen uit blik, uitgelekt

Bereidingswijze:

1Doe de chorizo in een (braad)pan met zware bodem. Bak de worst ca. 5 min. op matig vuur, onder regelmatig omscheppen, tot het vet enigszins smelt en de worst een beetje knapperig wordt. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. Laat het gesmolten vet in de pan: dit geeft de soep extra smaak.

2Doe de reepjes rundvlees in de pan en bak ze ca. 10 min. in het hete vet tot ze rondom goudbruin zijn; roer af en toe door.

3Voeg de chorizo weer toe. Schep de tomaten met hun vocht en de paprika’s erbij. Schenk er 5 dl water bij. Breng het geheel aan de kook. Voeg de limabonen, oregano en paprikapoeder toe. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt ca. 30 min. zachtjes koken op laag vuur, of tot het vlees gaar is. Voeg de maïs toe en warm deze nog even goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er kort voor het serveren de peterselie over.

Opbrengst:

4 broodjes