Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
140 min.

Een erg lekker en makkelijk recept voor een éénpersoons portie. De zalm blijft mooi en zacht.


Ingrediënten:

  • 1 zalmfilet
  • 40 gr rijst (droog)
  • 4 champignons
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze:

1Snijd de champignons, ui en paprika en laat ze in een pan gedurende een paar minuten in de boter zacht worden. Doe deze ingrediënten in de slowcooker samen met de groentebouillon en chilipoeder en kook voor 30 minuten op hoog.

2Voeg de rijst toe aan de slowcooker, roer en laat koken gedurende 15 minuten. In de tussentijd, meng je de sojasaus, limoensap en knoflook in een kleine kom en leg je de zalm in de saus met de bovenkant naar beneden en laat gedurende 15 minuten staan.

3Eenmaal gemarineerd giet je de saus in de slowcooker en leg de zalm er bovenop om gaar te stomen. Laat nog 1 uur koken.

Opbrengst:

1 broodjes