Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
75 min.
Klaar in:
105 min.

Een gevulde spaghettisaus, met toevoeging van een beetje oploskoffie. Nog lekkerder na een of twee dagen.


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 grote uien, gesneden
  • 1 grote groene paprika, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 675 gram mager rundergehakt

Bereidingswijze:

1Doe 3 eetlepels olijfolie in een pan op matig vuur en bak de knoflook in de olie gedurende 1 minuut. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de groene paprika toe en bak tot de paprika zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Zet de groenten apart.

2Doe 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, en bak het gehakt rul, ongeveer 10 minuten. Voeg de champignons, spaghettisaus, tomatensaus, eventueel tomatenpuree (als u een dikkere saus wilt) en de gebakken groenten toe. Breng de saus aan de kook en zet het vuur lager. Kook ongeveer 30 minuten, roer af en toe.

3Meng de oploskoffie in het warme water en giet het bij de saus, laat nog eens 30 minuten sudderen.

Opbrengst:

10 broodjes