Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
65 min.
Klaar in:
80 min.

Dit milde, authentieke Mexicaanse recept voor rundvlees taco’s is een plezier om te maken en om op te eten! Je kunt ook ander rundvlees gebruiken. Ik koop meestal wat er in de aanbieding is.


Ingrediënten:

  • 8 plakjes spek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
  • 4 jalapeño pepers, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 700 gr rundergehakt

Bereidingswijze:

1Doe het spek in een grote, diepe koekenpan of braadpan en bak op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren, gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Leg de plakjes spek op een bord bekleed met keukenpapier, maar bewaar het vet in de pan. Verkruimel het spek als het is afgekoeld.

2Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer de ui, knoflook en jalapeño erdoor, en roerbak tot de ui zacht en glazig is geworden, ongeveer 5 minuten. Zet het vuur hoger (middelhoog), en roerbak het gehakt; breng het op smaak met zout en peper. Roerbak het gehakt kruimelig en bruin (niet langer roze van binnen), 10 tot 12 minuten. Giet overtollige vloeistof weg.

3Voeg het vleesmengsel toe aan de pan met het spek braadvet. Meng de spek door het vlees. Houd warm op laag vuur.

4Verhit 1 eetlepel olijfolie in een schone koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de pan tot deze goed heet is. Leg een tortilla in de pan, en leg een flinke lepel van het vleesmengsel op de onderste helft van de tortilla. Bak totdat er belletjes in de tortilla beginnen te vormen en vouw de tortilla dan dicht over het vlees. Bak de taco krokant en lichtbruin aan beide kanten, 1 tot 2 minuten in totaal. Herhaal dit met de rest van de tortilla’s en het vleesmengsel. Bestrooi de taco’s met tomatenblokjes en geraspte kaas om te serveren.

Opbrengst:

8 broodjes