Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Deze pannenkoeken zijn een echte traktatie bij het ontbijt, mijn kinderen zijn er heel erg dol op. Ze zijn gemakkelijk te maken als een traktatie in het weekend, of roep een pannenkoekendag uit!


Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 4 eetlepels olie om mee te bakken
  • 100 gr chocolade stukjes

Bereidingswijze:

1Roer de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. In een andere kom, klop je de eieren, melk en olie; voeg de natte mix toe aan de droge ingrediënten en roer grondig. Roer de chocolade stukjes erdoor.

2Giet het beslag op een licht ingevette hete bakplaat of in een koekenpan, gebruik ongeveer 60 ml voor elke pannenkoek (of minder als je dat wilt). Draai de pannenkoek om wanneer er belletjes aan de bovenkant gevormd worden en de randen wat droger geworden zijn; Bak de andere kant mooi goudbruin. Serveer direct met honing, jam of stroop.

Opbrengst:

6 broodjes