Voorbereiding:
90 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
130 min.

Een heerlijke taart van verse pruimen, gekruid met gember en peper.


Ingrediënten:

  • 120 g bloem
  • 3 theel. kristalsuiker
  • zout
  • 45 g boter, in blokjes
  • 1½ eetl. magere roomkaas
  • 1½ eetl. zure room

Bereidingswijze:

1Vermeng in een grote kom 110 g bloem, de kristalsuiker en een snufje zout. Werk er de boter en roomkaas door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Vermeng in een kommetje de zure room met 1 eetlepel ijskoud water. Roer dit door het bloemmengsel en vorm er snel een samenhangend deeg van. Plet dit en omwikkel het met plasticfolie. Plaats 1 uur in de koelkast.

2Verwarm de oven voor op 190 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 33 cm doorsnee. Vlij deze op een bakplaat en rol de rand om, zodat u een deegbodem van 28 cm doorsnee krijgt.

3Bestrijk het deeg met het losgeroerde eiwit. Schik de pruimenpartjes erop. Vermeng in een kommetje de resterende 10 g bloem met de basterdsuiker, gember en een snufje peper. Bestrooi hiermee de pruimen. Bak de taart 40 minuten, of tot de pruimen gaar zijn en de deegbodem goudbruin en knapperig is.

Opbrengst:

6 broodjes