Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
310 min.
Klaar in:
355 min.

Je kunt deze chili aanpassen naar je eigen smaak en voorkeur. Ik gebruik drie verschillende kleuren paprika omdat dat er mooi uitziet, maar je kunt gerust een kleur paprika gebruiken. Ook lekker met champignons.


Ingrediënten:

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 groene paprika, fijngesneden
 • 1 rode paprika, fijngesneden
 • 1 gele paprika, fijngehakt
 • 2 uien, gesnipperd
 • 4 tenen knoflook, fijngehakt
 • 285 gram diepvries spinazieblokjes, ontdooid en uitgelekt
 • 165 gram bevroren maïskorrels, ontdooid
 • 1 courgette, in stukjes gesneden
 • 1 gele courgette, in stukjes gesneden
 • 6 eetlepels chilipoeder
 • 1 eetlepel gemalen komijn

Bereidingswijze:

1Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de groene, rode en gele paprika, uien en knoflook tot de uien bruin beginnen te worden, 8 tot 10 minuten. Doe het mengsel in een slowcooker. Voeg de spinazie, maïs, courgette, chilipoeder, komijn, oregano, peterselie, zout, peper, tomatenblokjes, zwarte bonen, kikkererwten, kidneybonen en tomatenpuree toe en meng alles goed. Giet de tomatensaus en groentenbouillon over de ingrediënten.

2Zet de slowcooker op Laag en kook tot alle groenten gaar zijn, 4 tot 5 uur. Controleer de dikte, als de chili te dik is kun je meer tomatensaus en groentenbouillon toevoegen tot het de gewenste dikte heeft. Kook nog eens 1 tot 2 uur.

Opbrengst:

15 broodjes