Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
30 min.

De traditionele Schotse eieren geserveerd met een heerlijke, makkelijke mosterdsaus. Perfect voor een lichte lunch met een groene salade.


Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 225g mayonaise
  • 4 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 eieren
  • 2 liter olie om te frituren
  • 350g varkensworstjes, zonder vel en in stukjes gesneden

Bereidingswijze:

1Om de mosterdsaus te maken: Breek 1 ei in een kleine sauspan. Met het vuur laag, roer de mayonaise, mosterd en suiker erdoor. Als het nét begint te koken, is het klaar. Haal meteen van het vuur en laat afkoelen. Zet dan minstens 10 minuten in de koelkast.

2Doe 6 hele eieren in een sauspan en bedek met koud water. Breng het water aan de kook en kook de eieren 10 tot 12 minuten. Haal uit het water, laat afkoelen en pel ze.

3Verhit de olie in een frituurpan op 190 C

4Doe de worst in een kom met de peterselie, citroenrasp, nootmuskaat, marjolein, zout en peper. Kneed met je handen alle kruiden goed door de worst. Bedek de eieren met het worstmengsel, doe dit met natte handen om een gelijkmatige laag te krijgen. Rol de eieren door het losgeklopte ei en dan door de gedroogde broodkruimels.

5Laat voorzichtig 3 eieren in de frituurpan zakken en bak ze 4 tot 5 minuten, tot ze diep goudbruin zijn. Keer ze om terwijl ze frituren, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Haal ze eruit met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal dit met de andere 3 eieren. Serveer de eieren met mosterdsaus.

Opbrengst:

6 broodjes