Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Dit zijn heerlijke kleine knoedels die in Polen traditioneel tijdens kerstavond geserveerd worden met borsjt (Poolse bietensoep). Het lijkt op Italiaanse ravioli, gevuld met champignons. Heel zacht en vol van smaak!


Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 1 ei
  • 120 ml warm water
  • 1 eetlepel boter

Bereidingswijze:

1Vulling: Spoel de champignons af, week ze 15 minuten en kook ze in hetzelfde water gaar. Laat ze uitlekken en hak ze fijn.

2Bestrooi de gesnipperde uien met wat zout. Verwarm de gezouten gesnipperde ui in een droge pan en giet er dan olie bij en bak ze glazig.

3Roer de gehakte paddenstoelen, zure room en paneermeel erdoor en meng goed. Laat paar minuten sudderen, breng op smaak met zout en peper.

4Deeg: Meng bloem, boter, ei en een beetje water, meng met je handen, voeg geleidelijk aan meer water toe. Kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 3 delen. Op een licht met bloem bestoven werkvlak rol je de 3 delen dun uit.

5Snijd vierkanten van 4 cm groot, en leg een theelepel vulling in het midden van elke vierkant. Vouw de vulling tot een driehoek. Knijp de randen dicht en breng de tegenovergestelde uiteinden van de driehoek samen en knijp dicht.

6Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de knoedels in porties tot ze naar het oppervlak drijven. Schep alles in een zeef en giet af. Serveer met borsjt.

Opbrengst:

10 broodjes