Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
35 min.

Een geweldige maaltijd: linguine met gesauteerde, fijngesneden Italiaanse worstjes, rode paprika, ui, knoflook en wijn. Een handje Parmezaanse kaas erover strooien en je hebt een snel en vullend doordeweeks gerecht!


Ingrediënten:

  • 1/2 pak (500 gr) linguine
  • 225 gr Italiaanse worstjes, vel verwijderd
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 225 ml witte wijn
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1De pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en apart zetten.

2Terwijl de pasta kookt de saus bereiden: in een zware koekenpan op matig hoog vuur het vlees uit de worstjes lichtbruin braden. Klontjes met een vork fijnmaken. Paprika, ui en knoflook toevoegen en sauteren tot deze zacht zijn. Wijn toevoegen en zachtjes laten koken tot het vocht enigszins is ingedikt (ong. 6 minuten).

3Pasta aan de koekenpan toevoegen en door de saus scheppen. Kaas toevoegen en nogmaals door elkaar scheppen. Serveren.

Opbrengst:

4 broodjes