Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
180 min.
Klaar in:
680 min.

Dit recept is een basisrecept voor gelato (Italiaans roomijs). Je kunt hier smaken naar keuze aan toevoegen. Voeg bijvoorbeeld fruit, vanille, gemalen hazelnoten, cacao of kokos toe!


Ingrediënten:

  • 475 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 4 eidooiers
  • 100 gr suiker

Bereidingswijze:

1Meng de melk en slagroom in een middelgrote steelpan. Verhit tot zich schuim vormt aan de randjes. Haal van het vuur.

2Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel in een grote kom. Schenk geleidelijk de warme melk erbij, en blijf voortdurend roeren met een garde. Doe het mengsel weer terug in de pan, verwarm op middelhoog vuur en roer met een houten pollepel, tot het mengsel wat dikker wordt en blijft hangen op de pollepel. Als je korreltjes ei gaat zien, moet je de pan meteen van het vuur halen.

3Schenk het mengsel door een zeef in een kom. Dek af en zet een aantal uren of een nacht in de koelkast.

4Schenk het mengsel in een ijsmachine en vries het in volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Doe vervolgens het ijs in een luchtdichte trommel en bewaar in de vriezer. Als de gelato te hard is, kun je het even in de koelkast zetten tot het de juiste consistentie heeft.

Opbrengst:

4 broodjes