Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
90 min.

De geroosterde runderfilet wordt gevuld met kreeft en vervolgens gekookt in een saus van wijn, knoflook en boter. Ontegenzeggelijk een indrukwekkend gerecht.


Ingrediënten:

  • 3 hele kreeftenstaarten
  • 1 (2 kg) runderfilet
  • 250 gr boter
  • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
  • 1 dessertlepel citroensap

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.

2Een grote pan water aan de kook brengen en hierin de kreeftenstaarten 5-6 minuten koken. Uit het water halen, afspoelen en schaal verwijderen. De staarten door de lengte halveren. Het rundvlees in lengterichting doorsnijden, tot ong. 1 duimdikte van de onderkant. Het midden vullen met de kreeft.

3In een sauspan boter met knoflook laten smelten, vervolgens citroensap en 250 ml wijn toevoegen. Ong. 1/4 van het botermengsel over de kreeft druppelen. Het rundvlees met keukengaren dichtbinden en de buitenkant met olijfolie inwrijven. Vervolgens in een ovenschaal leggen en resterende wijn in de ovenschaal gieten. Geplette peperkorrels over het vlees verdelen.

445-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Zout aan het resterende botermengsel toevoegen en over het vlees strooien alvorens te serveren.

Opbrengst:

8 broodjes