Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Veel mensen zeggen dat ze niet van spruitjes houden, maar met dit recept smaken ze heerlijk!


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels geperste knoflook
  • 1/4 ui, fijngehakt
  • 450 gram schoongemaakte spruitjes
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • snufje knoflookpoeder naar smaak

Bereidingswijze:

1Verhit de olijfolie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur tot de olie glinstert, roerbak vervolgens de knoflook, tot deze goudbruin is en geurt, in ongeveer 3 minuten. Voeg de ui toe en roerbak tot deze zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de spruitjes toe en bak zonder te roeren tot de onderkant van de spruiten bruin is, 5 tot 7 minuten. Schud de pan om de spruiten om te draaien en de andere kant bruin te bakken, nog eens 5 tot 7 minuten. Breng op smaak met zout, zwarte peper en knoflookpoeder.

Opbrengst:

4 broodjes