Voorbereiding:
30 min.
Klaar in:
30 min.

Na het zoeken naar een recept voor een antipasti salade die ik voor ogen had heb ik het opgegeven en besloten er zelf een te maken. Ik heb deze salade gemaakt voor een feestje en iedereen bleef er over praten. De verhouding van vlees/kaas tot de groenten kan worden aangepast naar eigen smaak.


Ingrediënten:

  • 225 gram salami, in hapklare stukjes gesneden
  • 225 gram sopressata of andere harde salami, in hapklare stukjes gesneden
  • 225 gram scherpe provolone, in hapklare stukjes gesneden
  • 225 gram verse mozzarella, in hapklare stukjes gesneden
  • 2 grote tomaten, in hapklare stukjes gesneden
  • 1 blik (400 gram) artisjokken, uitgelekt in hapklare stukjes gesneden
  • 170 gr geroosterde rode paprika’s uit pot, uitgelekt en gesneden

Bereidingswijze:

1Meng de salami, de sopressata, provolone, mozzarella, tomaten en artisjokken in een kom. Snijd de geroosterde rode paprika’s in stukjes en voeg ze toe aan de kom, samen met ongeveer 3 eetlepels van hun sap.

2Voeg de gehakte olijven toe. Besprenkel olijfolie over alle ingrediënten, gevolgd door de rode wijnazijn en zwarte peper. De salade kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard tot het opdienen.

3Scheur de verse basilicum blaadjes in hapklare stukken en voeg ze vlak voor het serveren toe aan de salade. Meng goed en serveer.

Opbrengst:

10 broodjes