Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
55 min.

Een pizza voor bij het ontbijt! Gemaakt van Amerikaanse broodjes, spekjes en roerei. Leuk om te maken voor vaderdag.


Ingrediënten:

  • olie of boter om in te vetten
  • 450 gram spek, in stukjes
  • 20 Amerikaanse ongebakken bisquits of gekoeld brooddeeg (
  • 1 theelepel boter
  • 12 eieren

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een bakplaat in.

2Bak het spek in een grote koekenpan op matig vuur, onder voortdurend roeren, totdat het spek bruin en knapperig is, ongeveer 10 minuten. Verwijder de stukjes spek met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

3Verspreid de ongebakken biscuits (of het deeg als geheel) over de bakplaat. Druk op de biscuits zodat ze tegen elkaar komen en een korst vormen die de bakplaat bedekt.

4Bak in de voorverwarmde oven tot de korst een beetje gaar en heel lichtbruin is, ongeveer 5 minuten. Niet te lang bakken. Haal uit de oven.

5Smelt de boter in een grote anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur tot het schuim verdwijnt. Klop de eieren in een kom en giet de eieren in de hete koekenpan. Gebruik een spatel om de eieren voorzichtig te roeren als ze een beetje stevig worden maar nog wel vochtig zijn, 3 tot 4 minuten. Doe de roerei over de biscuits korst. Bedek met de gebakken spek, ui en paprika en bestrooi met de Cheddar kaas. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

6Zet terug in de oven en bak in het bovenste rek tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden, ongeveer 10 minuten.

Opbrengst:

12 broodjes