Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
80 min.
Klaar in:
105 min.

Omdat de smaak van kippenvlees nogal mild is, is het aan te bevelen het bij barbecuen of grillen te bedruipen. Dit voorkomt ook dat het vlees verbrandt voordat het gaar is, zeker wanneer het wordt gebarbecued. Het recept voor een pittige Jamaicaanse kruidenmix wordt gevolgd door nog vier andere ideeën.


Ingrediënten:

  • 8 drumsticks, totaal circa 700 g
  • partjes limoen om te garneren
  • Jamaicaanse kruidenmix
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd

Bereidingswijze:

1Verhit voor de kruidenmix de olie in een pannetje op een matig vuur. Voeg ui, knoflook en peper toe en bak dit mengsel, al roerend, circa 10 minuten of totdat de ui zacht is en begint te bruinen. Strooi het zout erover.

2Doe dit uienmengsel in een grote, platte schaal. Voeg de specerijen, limoenrasp en sap toe en roer goed.

3Verwijder het vel van de kip. Maak wat kleine inkepingen in het vlees en leg het in de schaal. Wentel de kip door de mix en wrijf de kruiden in de inkepingen. Laat de mix in de afgedekte schaal minimaal 1 uur op kamertemperatuur intrekken of zet de schaal maximaal 24 uur in de koelkast.

4Maak een houtskoolvuur. Neem de kipdelen, als de kooltjes gloeien en met as zijn bedekt, uit de schaal en barbecue ze 20-25 minuten. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze met de mix, totdat ze volledig gaar zijn.

5U kunt ook de grill op de middelste stand voorverwarmen. Leg de stukken kip op het rooster en gril ze 20-25 minuten; draai ze regelmatig om en bestrijk ze met de kruidenmix.

6Serveer de kip warm, gegarneerd met partjes limoen.

Opbrengst:

4 broodjes