Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
30 min.

Mij wordt altijd gevraagd waarom mijn basmati rijst zo goed smaakt. Wat mensen je ook vertellen, zonder het inweken van de rijst, zal het nooit perfectie bereiken! Volg deze regel en een paar andere simpele stappen, en je zult elke keer weer een perfecte rijst krijgen!


Ingrediënten:

  • 275 gr basmati rijst
  • 275 ml water
  • zout
  • boter, zoveel als nodig

Bereidingswijze:

1Doe de rijst in een kom en dek het af met koud water. Laat gedurende 30 minuten weken (waarbij langer geen kwaad kan).

2Giet de rijst in een vergiet en giet er weer koud water over. Laat uitlekken en doe de rijst vervolgens in een zware pan met 275 ml water en zout, breng aan de kook, zonder af te dekken. Zodra het water begint te koken breng je de temperatuur terug en laat je het gedurende 15 minuten sudderen. Roer niet in de rijst. Probeer de rijst na 15 minuten. Als de rijst nog steeds hard is, voeg je een paar eetlepels koud water toe (nog niet roeren) en laat je het nog eens 5-10 minuten sudderen.

3Haal van het vuur en laat 10 minuten staan. Je kunt nu door de rijst roeren met een vork, en als je wilt kun je wat boter toevoegen.

Opbrengst:

4 broodjes