Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Een heerlijk tussen- of voorgerecht: gamba’s door een beslagje gehaald, in hete olie gebakken, en geserveerd met honing, sesamzaadjes en mihoen.


Ingrediënten:

 • 8 grote gamba’s
 • 25 gr maïzena
 • 30 gr sesamzaadjes
 • 50 gr zelfrijzend bakmeel
 • 15 gr maïzena
 • 1 dl water
 • 2 tl olijfolie
 • 3 drupjes citroensap
 • peper en zout
 • bakolie
 • 70 gr honing
 • 75 gr mihoen

Bereidingswijze:

1Pel de gamba’s, maar laat het staartje zitten. Verwijder het darmkanaaltje. Dep de gamba’s droog met keukenpapier en haal ze door de maïzena.

2Rooster in een droge koekenpan op matig vuur, de sesamzaadjes in 3 à 4 minuten goudbruin. Haal ze daarna direct uit de pan om veder kleuren te voorkomen.

3Tempurabeslag: Zie receptuur en aanwijzingen op de verpakking.

4Beslag zelf maken: Zeef het bakmeel en de maïzena in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Meng het water, citroensap en de olie en giet het mengsel al roerend in het kuiltje. Roer het geheel tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

5Gamba’s: Verhit olie in een grote koekenpan. Doop een paar gamba’s in het beslag, laat uitlekken en leg ze met een schuimspaan in de hete olie. Bak ze goudbruin in 2 à 3 minuten. Laat ze uitlekken en houd ze warm.

6Verwarm de honing in een grote pan op laag vuur. Laat de honing niet heet worden en karameliseren. Voeg de gamba’s toe aan in de warme honing en meng alles door de pan voorzichtig te schudden. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met sesamzaadjes.

7Kook de mihoen beetgaar en meng er wat kippenbouillon-poeder door.

8Presentatie: Leg op 4 verwarmde bordjes een pluk van de mihoen en daarop de 2 gamba’s garneer met muntblaadjes en enkele halve kerstomaatjes of ander mooi garneer materiaal, en leg wat druppels zoete Chinese tomatensaus rondom.

Opbrengst:

4 broodjes